o nama

IHIS-Nutricionizam je članica IHIS Naučno Tehnološkog Parka Zemun a.d. (osnovan 1971.g.). IHIS NTP Zemun se nalazi u Registru subjekata inovacione delatnosti Ministarstva prosvete i nauke Republike Srbije.


Ihis-Nutricionizam je naučna institucija orjentisana na privredne subjekte prehrambene tehnologije. Pruža izvanrednu tehničku podršku poslujući sa brojnim relevantnim partnerima u zemlji i inostranstvu. Sa ponosom, pored sopstvenih stručnjaka, okuplja najkvalitetnije stručnjake iz oblasti tehnologije, biotehnologije, nutricionizma, kvaliteta i bezbednosti hrane.

IHIS-Nutricionizam se bavi istraživanjem u oblasti ishrane, hrane i hranljivih materija koje su potrebne našem telu za optimalan rad. Vodeći se Hipokratovom izrekom “Neka hrana bude vaš lek, a vaš lek hrana”, pored osnovne istraživačke misije IHIS-Nutricionizam pruža podršku preduzećima za poboljšanje kvaliteta proizvoda na tržištu i edukaciji proizvođača i potrošača hrane.


Specijalizovani smo za savetovanje o razvoju proizvoda sa naročitim akcentom na pravilno označavanje proizvoda, primenu zdravstvenih i nutritivnih izjava, pravilan izbor i deklarisanje funkcionalnih sastojaka, jasno označavanje funkcionalnih proizvoda za proizvođača i potrošača. Pružamo i marketinšku podršku za razdvajanje dobijenih funkcionalnih proizvoda od postojećih sličnih proizvoda na tržištu. Naš strateški partner u oblasti konditorske industrije je firma Chocolate Science iz Beograda.