Održano PETO SAVETOVANJE KONDITORSKE INDUSTRIJE REGIONA 16.04.2019. u Beogradu u
hotelu Crowne Plaza, Vladimira Popovića 10, Novi Beograd. u organizaciji IHIS
Nutricionizma!
Predavači:
- Prof.dr Biljana Pajin - Tehnološki fakultet Novi Sad,- Bela čokolada obogaćena ekstraktom
zelenog čaja - kvalitet i trajnost
- Prof.dr Marica Rakin - Tehnološko-Metalurški fakultet Beograd- Kombinacije prebiotika i
probiotika u funkcionalnim konditorskim prozvodima
- Prof.dr. Vera Lazić -Tehnološki fakultet, Novi Sad- Pakovanje konditorskih proizvoda u
inertnoj atmosferi i izbor adekvatnih gasova prema sastavu proizvoda
- Dipl.ing. Bojan Tomić , Jaffa DOO Crvenka, Srbija – Direktor proizvodnje - Izazovi u
proizvodnji Jaffa keksa: kvalitet sirovina i procesni parametri (iskustveni)
- Prof.dr Đerđ Karlović - Corvinus University, Budimpešta i Bunge Company, Kruszwica, Poljska
- Metode za odredjivanje roka trajanja konditorskih proizvoda
- Prof.dr Zita Šereš - Tehnološki fakultet Novi Sad - Šećeri vs zaslađivači u konditorskim
proizvodima
- dr Danica Zarić - IHIS Nutricionizam, direktor - Uporedni pregled kvaliteta čokolada sa
povećanim sadržajem kakao delova sa SRB i MK tržišta uz predloge za korekciju kvaliteta
Sponzori:
- Generalni sponzor: ESAROM, Interaktivno predavanje: Fortified confectionary & Flavour news
RADIONICA SA DEGUSTACIJOM: Ideje za Vaše proizvode - Predavanje o obogaćenim konditorskim
proizvodima sa senzornim testiranjem
- Glavni sponzor: MC LABOR sa predavanjem: MIXOLAB – uređaj za kompletnu reološku
karakterizaciju Vaših proizvoda u jednom testu za svega 45 minuta (uvid u stanje proteina,
skroba i skrobnih enzima, kao i uticaj dodatih enzima) – CHOPIN Technologies