NOVO! Radionica decembar 2018. PKS

Decembar 2018.

Predavanja i vežbe sa fokusom na sledeće teme:

  • Aplikacija Pravilnika o deklarisanju, označavanju i reklamiranju hrane
  • Aplikacija nutritivnih i zdravstvenih izjava na proizvode
  • Primeri za izračunavanje nutritivne tablice
Grupe od 10-20 učesnika. Termin i mesto održavanja sledeće Radionice: decembar 2018. Beograd, Privredna komora Srbije -Terazije 23/II sprat, mala sala.

ZA VIŠE INFORMACIJA O NOVOM TERMINU: +381 11 334 1994, ili e-mail office@ihis-nutricionizam.rs


Održano 7.savetovanje HRANA, ISHRANA & ZDRAVLJE

Oktobar 2018

16.10.2018. u hotelu Crowne Plaza u Beogradu održano je 7.savetovanje HRANA, ISHRANA& ZDRAVLJE
Obrađene su sledeće teme:

  • Novine koje donosi uskladjivanje zakonodavstva Srbije sa evropskim u oblasti materijala i predmeta u kontaktu sa hranom - Prim. dr Vesna Pantić Palibrk - Gradski zavod za javno zdravlje Beograd
  • DETALJNO OBJAŠNJENJE PRAVILNIKA O NUTRITIVNIM I ZDRAVSTVENIM IZJAVAMA dr sci Danica Zarić - IHIS Nutricionizam
  • Kako pravilno deklarisati dodatne izjave za potrošače: natural, bez GMO, bez glutena i dr), dr sci Danica Zarić - IHIS Nutricionizam
  • Hrana za posebne grupe – nove kategorije i novo zakonodavstvo EU - dr.sc. Lea Pollak- HZZJZ Zagreb
  • Evropske dijetarne referentne vrednosti za nutrijente –prof.dr. Ivan Stanković Farmaceutski fakultet Univerzitet u Beogradu
  • Kako izračunati hranjivu vrednost hrane za potrebe izrade nutritivne deklaracije proizvoda, doc. dr Milka Popović - Institut za javno zdravlje Vojvodine
Okrugli sto: OD PROPISA DO PRAKSE (moderator dr.Danica Zarić)
  • Nenad Vujović v.d. pomoćnika ministra, Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede R. Srbije
  • Raša Milanov, Granična sanitarna inspekcija Ministarstva zdravlje R. Srbije
  • dr.sc. Lea Pollak
  • prof.dr. Ivan Stanković
  • doc. dr Milka Popović
  • Prim. dr Vesna Pantić Palibrk
Sponzori Savetovanja: MC LABOR, PORTAL


RADIONICE

Septembar 2018

Predavanja i vežbe sa fokusom na sledeće teme:

  • Aplikacija Pravilnika o deklarisanju, označavanju i reklamiranju hrane
  • Aplikacija nutritivnih i zdravstvenih izjava na proizvode
Grupe od 10-20 učesnika. Termin i mesto održavanja sledeće Radionice: septembar 2018. Beograd, Privredna komora Srbije -Terazije 23/II sprat, mala sala.

ZA VIŠE INFORMACIJA O NOVOM TERMINU: +381 11 334 1994, ili e-mail office@ihis-nutricionizam.rs


Održano 4. Regionalno konditorsko savetovanje

Maj 2018

19.04.2018. u hotelu Hyatt Regency u Beogradu održano je IV Regionalno konditorsko savetovanje. Obrađene su sledeće teme:

  • Prof.dr Biljana Pajin - Tehnološki fakultet Novi Sad: Proizvodnja bele čokolade obogaćene polifenolima
  • Sponzor: Givaudan – Indulgent cookies
  • Dipl.ing. Zoltan Katona - Cornexi Food Kft, Sekešfehervar, Mađarska: Visokoproteinski proizvodi - budućnost konditorske industrije
  • Sponzor: Frutarom Food Protection – Prirodna rešenja na bazi ruzmarina i drugih biljnih ekstrakata za uspešno smanjenje AKRILAMIDA u hrani
  • Prof. dr Marica Rakin - Tehnološko-metalurški fakultet Beograd: Antioksidansi u kakao masi i mlečnim čokoladama sa SRB i MK tržišta
  • Dr Danica Zarić - IHIS Nutricionizam, Beograd: Uporedni pregled kvaliteta mlečnih čokolada sa SRB i MK tržišta
  • Prof. dr. sc. Đurđica Ačkar – Prehrambeno – tehnološki fakultet Osijek: Modifikovani skrobovi u konditorskoj industriji – kako odabrati pravi skrob s obzirom na namenu
  • Prof.dr Đerđ Karlović - Corvinus University, Budimpesta i Bunge Company, Kruszwica, Poljska: Postupci za smanjenje AKRILAMIDA u konditorskim proizvodima
  • Prof.dr Aleksandar Fišteš - Tehnološki fakultet Novi Sad: Obogaćivanje keksa ekstrudiranim sporednim proizvodima prehrambene industrije
Sponzori: GIVAUDAN, FRUTAROM FOOD PROTECTION, BAKER PERKINS, SIGMA PROCES I MOREX ADA