news

V regional confectionery conference

april 2019.

Održano PETO SAVETOVANJE KONDITORSKE INDUSTRIJE REGIONA 16.04.2019. u Beogradu u hotelu Crowne Plaza, Vladimira Popovića 10, Novi Beograd. u organizaciji IHIS Nutricionizma!

Predavači:

  • Prof.dr Biljana Pajin - Tehnološki fakultet Novi Sad,- Bela čokolada obogaćena ekstraktom zelenog čaja - kvalitet i trajnost
  • Prof.dr Marica Rakin - Tehnološko-Metalurški fakultet Beograd- Kombinacije prebiotika i probiotika u funkcionalnim konditorskim prozvodima
  • Prof.dr. Vera Lazić -Tehnološki fakultet, Novi Sad- Pakovanje konditorskih proizvoda u inertnoj atmosferi i izbor adekvatnih gasova prema sastavu proizvoda
  • Dipl.ing. Bojan Tomić , Jaffa DOO Crvenka, Srbija – Direktor proizvodnje - Izazovi u proizvodnji Jaffa keksa: kvalitet sirovina i procesni parametri (iskustveni)
  • Prof.dr Đerđ Karlović - Corvinus University, Budimpešta i Bunge Company, Kruszwica, Poljska - Metode za odredjivanje roka trajanja konditorskih proizvoda
  • Prof.dr Zita Šereš - Tehnološki fakultet Novi Sad - Šećeri vs zaslađivači u konditorskim proizvodima
  • dr Danica Zarić - IHIS Nutricionizam, direktor - Uporedni pregled kvaliteta čokolada sa povećanim sadržajem kakao delova sa SRB i MK tržišta uz predloge za korekciju kvaliteta


Sponzori:
  • Generalni sponzor: ESAROM, Interaktivno predavanje: Fortified confectionary & Flavour news RADIONICA SA DEGUSTACIJOM: Ideje za Vaše proizvode - Predavanje o obogaćenim konditorskim proizvodima sa senzornim testiranjem
  • Glavni sponzor: MC LABOR sa predavanjem: MIXOLAB – uređaj za kompletnu reološku karakterizaciju Vaših proizvoda u jednom testu za svega 45 minuta (uvid u stanje proteina, skroba i skrobnih enzima, kao i uticaj dodatih enzima) – CHOPIN Technologies

VII conference on food, nutritions & health

october 2018.

16.10.2018. u hotelu Crowne Plaza u Beogradu održano je 7. savetovanje HRANA, ISHRANA& ZDRAVLJE

Obrađene su sledeće teme:

  • Novine koje donosi uskladjivanje zakonodavstva Srbije sa evropskim u oblasti materijala i predmeta u kontaktu sa hranom - Prim. dr Vesna Pantić Palibrk - Gradski zavod za javno zdravlje Beograd
  • DETALJNO OBJAŠNJENJE PRAVILNIKA O NUTRITIVNIM I ZDRAVSTVENIM IZJAVAMA dr sci Danica Zarić - IHIS Nutricionizam
  • Kako pravilno deklarisati dodatne izjave za potrošače: natural, bez GMO, bez glutena i dr), dr sci Danica Zarić - IHIS Nutricionizam
  • Hrana za posebne grupe – nove kategorije i novo zakonodavstvo EU - dr.sc. Lea Pollak- HZZJZ Zagreb
  • Evropske dijetarne referentne vrednosti za nutrijente –prof.dr. Ivan Stanković Farmaceutski fakultet Univerzitet u Beogradu
  • Kako izračunati hranjivu vrednost hrane za potrebe izrade nutritivne deklaracije proizvoda, doc. dr Milka Popović - Institut za javno zdravlje Vojvodine


Okrugli sto: OD PROPISA DO PRAKSE (moderator dr.Danica Zarić):
  • Nenad Vujović v.d. pomoćnika ministra, Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede R. Srbije
  • Raša Milanov, Granična sanitarna inspekcija Ministarstva zdravlje R. Srbije
  • dr.sc. Lea Pollak
  • prof.dr. Ivan Stanković
  • doc. dr Milka Popović
  • Prim. dr Vesna Pantić Palibrk


Sponzori Savetovanja: MC LABOR, PORTAL

IV regional confectionery conference

april 2018.

19.04.2018. u hotelu Hyatt Regency u Beogradu održano je IV Regionalno konditorsko savetovanje.

Obrađene su sledeće teme:

  • Prof.dr Biljana Pajin - Tehnološki fakultet Novi Sad: Proizvodnja bele čokolade obogaćene polifenolima
  • Sponzor: Givaudan – Indulgent cookies
  • Dipl.ing. Zoltan Katona - Cornexi Food Kft, Sekešfehervar, Mađarska: Visokoproteinski proizvodi - budućnost konditorske industrije
  • Sponzor: Frutarom Food Protection – Prirodna rešenja na bazi ruzmarina i drugih biljnih ekstrakata za uspešno smanjenje AKRILAMIDA u hrani
  • Prof. dr Marica Rakin - Tehnološko-metalurški fakultet Beograd: Antioksidansi u kakao masi i mlečnim čokoladama sa SRB i MK tržišta
  • Dr Danica Zarić - IHIS Nutricionizam, Beograd: Uporedni pregled kvaliteta mlečnih čokolada sa SRB i MK tržišta
  • Prof. dr. sc. Đurđica Ačkar – Prehrambeno – tehnološki fakultet Osijek: Modifikovani skrobovi u konditorskoj industriji – kako odabrati pravi skrob s obzirom na namenu
  • Prof.dr Đerđ Karlović - Corvinus University, Budimpesta i Bunge Company, Kruszwica, Poljska: Postupci za smanjenje AKRILAMIDA u konditorskim proizvodima
  • Prof.dr Aleksandar Fišteš - Tehnološki fakultet Novi Sad: Obogaćivanje keksa ekstrudiranim sporednim proizvodima prehrambene industrije


Sponzori: GIVAUDAN, FRUTAROM FOOD PROTECTION, BAKER PERKINS, SIGMA PROCES I MOREX ADA